Naši kapitáni...






Jitka Manigley-Berková (alias TUTU) – 34 let (narozena 1978), pochází z Brna (ČR), z námořnické rodiny. Kapitán, průvodce, dobrodruh, výtečný kuchař a společník. Vzdělání středoškolské ukončené maturitou (SPST a VOS textilní v Brně). Karibik brázdí již šestým rokem (od roku 2008). Záliby: jachting, cestování, plavání, snowboarding, fauna a flora, dobré jídlo a pití, hudba, tanec, historie a v neposlední řadě děti. Hovoří: česky, anglicky, německy a polsky.



Pavla Studeníková (alias KOBRA) – 33 let (narozena 1979), pochází z Brna (ČR), z lékařské rodiny. Kapitán, průvodce, výtečný kuchař a společník, dobrodruh. Má zdravotnickou praxi. Ekonomické vzdělání (12 let působila jako ekonom a finanční analytik, z toho 5 let u nadnárodní společnosti). V Karibiku se pohybuje od začátku roku 2010 a stejně tak dlouho také v oblasti cestovního ruchu. Mezi záliby, kromě jachtingu, patří: trecking, snowboarding, golf, hudba, přírodní medicína a ekologie, etnická specifika a mezilidské vztahy, dobré jídlo a pití a samozřejmě děti. Jazyky: čeština, angličtina, ruština a francouzština (komunikativně).



Bernard Valerie (alias SHORTIE) – 34 let (narozen 1978), pochází z Borne, Dominica, West Indies (Malé Antily). Kapitán, průvodce, výtečný kuchař a společník. Specialista na lodní motory a servis. Původem Karib, na většině ostrovů se vyzná jako doma. Plavby uskutečněné právě s tímto kapitánem poskytují mnohé výhody. Záliby: jachting, rybolov, plavání, motory vseho druhu, hudba, zpěv, jazyky, dobré jídlo a pití a také děti. Hovoří: anglicky, kreolsky, francouzsky, španělsky a nyní částečně česky (velmi rychle se zdokonaluje).