Tipy, užitečné informace...

ZAJÍMAVÉ BRIGÁDY PRO STUDENTY:

Chceš strávit měsíc na lodi a neplatit přitom za pronájem ani korunu? Tak neváhej a využij naší nabídky na brigádu v Karibiku. Naše jachta prochází každý rok, v letních měsících, pravidelnými opravami a údržbou. Pokud se nebojíš práce a máš zájem se něco nového naučit a získat opravdu originální zkušenosti a zážitky, tak neváhej a ozvi se nám. Nabízíme Ti možnost si pobyt odpracovat přímo na lodi a poznat při tom vše co jachting obnáší. Zaplatíš si pouze letenku a stravu.

TIPY NA DALŠÍ AKCE:

Na přání pro Vás zorganizujeme výlet na luxusním katamaranu, nebo třeba flotilu více lodí pro velké skupiny či firmy.

Pokud je Tvým snem plavba přes Atlantik, máš jedinečnou příležitost. Zprostředkujeme Ti realizaci Tvého snu za cenu dostupnou opravdu pro každého. Dobrodružná povaha podmínkou!

Zabýváš se organizací zájezdů pro skupiny? Nabízíme Ti možnost s námi spolupracovat a rozšířit tak oblast Tvého působení o něco netradičního.

Tipy na lokální průvodce, ubytování či pronájem auta na ostrovech Ti předáme na místě, podle vybrané lokality.

POJIŠTĚNÍ:

Každý člen posádky cestuje na vlastní riziko a proto uzavření pojištění léčebných výloh, pro pobyt v Karibiku, je v jeho vlastním zájmu. Loď je pojištěna ze zákona a to do výše 6 mil. euro plnění, v případě způsobení škody. Pojistka se vztahuje pouze na samotnou loď a nekryje úhradu léčebných výloh. Důrazně doporučujeme uzavřít před odjezdem pojištění léčebných výloh pro pobyt v zahraničí, které kryje i ošetření a zranění vzniklá při pobytu na plachetnici. Majitelé bankovních karet nechť si toto krytí raději ověří. Pouze Martinik a Guadeloupe jsou součástí EU a platí pro ně dohoda o náhradách léčebných výloh - bude k Vám přistupováno stejně jako k občanům Francie. Plavba však bude probíhat přes ostrovy, které tuto dohodu neuzavřely. Potápěči by měli uzavřít speciální pojištění DAN. Zdravotní péče na ostrovech je na vysoké úrovni. Očkování do Karibiku není povinné ani nutné. Pro minimalizaci rizika při cestování je možné také uzavřít například pojistku pro případ škody způsobené nedbalostí, či pojistit vaše osobní věci apod.

CO S SEBOU:

Na sebe úplně postačí letní oblečení a obuv pro volný čas – trička, plavky, šortky, letní šaty. Určitě by neměly chybět jedny kalhoty a lehká mikina nebo tričko s dlouhým rukávem. Také nepromokavá bunda (pláštěnka) a pokrývka hlavy. Na lodi se pohybujeme bez bot, takže obuv využijete jen na pevnině. Doporučuji flip-flopy a treckingovou obuv, pokud hodláte chodit po buši. Za nutnost považujeme repelent a čelovku. Dále nezapomeňte ručník, opalovací krém s vysokým UV faktorem, stejně tak sluneční brýle. Samozřejmě nezapomeňte na věci své denní potřeby jako např. léky které užíváte, kosmetika. Fotoaparáty, kamery a telefony lze dobíjet na lodi (12V, 220V), na vetšině ostrovů je telefonní a wifi signál. Prosíme necestujte s kufry, ale s cestovními taškami.

Potápěči si přivezou svou výstroj. Závaží a láhve zajistíme, celou výstroj je možno samozřejmě kompletně zapůjčit v místních potápěčských centrech. Co se týče ostatního sportovního vybavení, je po dohodě možné buď přivézt, nebo zapůjčit na místě.

CENY V KARIBIKU A DALŠÍ INFORMACE:

Uvedené rozpočty jsou samozřejmě orientační. Záleží pouze na Tobě, jak moc budeš chtít v Karibiku utrácet a za co. Jídlo a pití - cca 200 euro/14 dní – osoba, přístavní a celní poplatky, pohonné hmoty, voda a plyn - cca 80 euro/14 dní – osoba.

Potraviny - Co se týče nákupu potravin s sebou, doporučujeme zejména trvanlivé masné výrobky a sýry, které v Karibiku nejsou příliš rozšířené a proto jsou vcelku drahé. Většina potravin na místě, v obchodech typu Carrefour, se pohybuje zhruba ve stejných cenách jako v Evropě. Zelenina je v celém Karibiku o něco dražší, ovoce naopak levnější a to zvláště místní exotické plody. Voda a benzin je zhruba o polovinu levnější než u nás. Alkohol - rum vyjde asi na čtvrtinu evropské ceny v obchodě, cigarety na polovinu. Nákup potravin na loď na místě vyjde zhruba na 200 euro/14 dní – osoba.

Stání lodě - Cena za stání v marině je do 50 euro za noc a loď. Stání na kotvištích je zdarma. Ceny mooringů (stání na bóji) jsou různé podle ostrovů, ale až na vyjímky se pohybují kolem 10 euro za noc.

Měna - Na Martiniku, Guadelupe a francouzské části St. Martinu se platí eurem. Na ostatních ostrovech se platí v US dolarech, nebo místními EC dolary (XCD), které vám vymění na místě. Je také možný a bezpečný výběr z bankomatů, kterých je dostatek na všech ostrovech. Výhodná je platba kreditními a platebními kartami (VISA, Master Card, AMEX), které jsou bez problémů akceptovány na všech ostrovech.

Bezpečnost - Na ostrovech se nevyskytují žádné tropické nemoci a nežijí zde ani žádná jedovatá zvířata. Proto očkování není nutné ani povinné. Co se týče kriminality na ostrovech je různá, ale není rozhodně vysoká. I přesto je potřeba dávat si pozor na osobní věci a dbát rad kapitána a zkušených průvodců oblastí. Základem bezpečné plavby na lodi, je především dbát pokynů kapitána a dodržovat je po celou dobu Vašeho pobytu. Loď je vybavena všemi dostupnými a předepsanými bezpečnostními prostředky pro záchranu lidských životů. Povinností všech členů posádky je informovat kapitána o svém zdravotním stavu a toto prohlášení podepsat před vyplutím. Jedná se o nezbytné pravidlo pro zvýšení Vaší bezpečnosti.

Mořská nemoc - je stav, který může postihnout úplně každého, avšak přehnané obavy jsou zbytečné. Mořská nemoc, neboli kinetóza, je stav krátkodobý a naštěstí ne u každého se projeví. Pokud Vám bylo někdy špatně v autě nebo v autobuse, je to stejné. Tomuto stavu lze úspěšně předcházet. Účinnými pomocníky jsou např. Kinedril, Nokinal nebo Torekan, které dostanete v každé lékárně.