Naše jachta Domino...

HISTORIE LODĚ:

Námořní jachta Domino byla postavena v roce 1990 v loděnici francouzského výrobce Beneteau. Krátce byla majetkem charterové společnosti a brázdila Středozemní moře. Od firmy ji zakoupil dnes již legendární český jachtař a přeplul s ní několikrát Atlantský Oceán. Poté Domino zakotvilo v Karibiku, který se stal domovem také tohoto vynikajícího námořníka. Ještě jednou mezitím změnilo svého majitele. Od roku 1998 pluje po Karibském moři a ukazuje jeho a svoje krásy turistům. Domino má bohatou historii. Během mnoha let se na palubě odehrálo spousta příhod. Některé jsou dobrodružné, jiné až lehce strašidelné. Tyto historky bychom si však rádi ponechali až na večery u sklenky na palubě naší lodi, jako lákadlo pro Vás.

V roce 2012 naše jachta prodělala revitalizaci. Konkrétně jsme pořídily novou genu (přední plachta), proběhla výměna teakových částí kokpitu (venkovní posezení), loď je přizpůsobena pobytu dětí na palubě (máme děti, proto jsme se snažili vyhovět jejich potřebám). Kolem celého zábradlí je bezpečnostní síť, na lodi jsou dětskě záchranné vesty a pro hodně malé děti je na lodi praktická závěsná stolní sedačka. Dále jsme pořídili novou dinghy (člun) s motorem MARINER 4HP. Nové jsou také 2 ruční VHF radia. Uvnitř lodě je nový sporák s troubou, sedačka v salonu dostala červený design, proběhla renovace playwoodu na stropech v kajutách. Výměna kotevního vrátku, včetně nového kotevního řetězu, se uskutečnila o rok dříve. Na rok 2013 jsme naplánovali pořídit nové Bimini, pro vaše větší pohodlí v horkých dnech zalitých sluncem. Také osvětlení v kajutách jsme se rozhodli vyměnit za praktičtější LED diodové systémy. Samozřejmostí je kazdoroční vytažení lodi do suchého doku, její očištění pro lepší skluz po vodě, revize a nový antifouling (ochranný nátěr).

PARAMETRY LODĚ:


Typ:Beneteau Oceanis 430, charterová verze
Výrobce:Beneteau, Francie
Projektant:Atelier BRIAND
Rok výroby:1990
Materiál trupu:vystužený sklolaminát
Typ oplachtění:sloop (rolovací genoa, hlavní plachta)
Plocha plachet:93 m2
Motor:Perkins diesel 50 HP, spotřeba cca 3 l/motohodina
Celková délka:12,96 m
Šířka:4,22 m
Ponor:1,8 m
Výška nad hladinou:18 m
Výtlak:10 t
Nádrže na vodu:600 l
Nádrž na palivo:200 l
Počet lůžek:8 – 9 (2 zadní kajuty po 2 lůžkách, 2 přední kajuty po 2 lůžkách, v salonu možnost 1 lůžka)
Počet kajut:4 + salon
Stojná výška v kajutách:185-195 cm


NÁKRESY LODĚ:





VYBAVENÍ LODĚ:

Plachetnice Domino nabízí 8 pohodlných lůžek v celkem 4 kajutách.

Dvě kajuty se nacházejí na přídi lodě (resp. v její přední části) a dvě na zádi lodě (v zadní části pod kokpitem), uprostřed je dostatečně prostorný salón společně s prakticky řešenou kuchyní.

V kuchyni je "závěsný" sporák se dvěma hořáky na plyn (běžně používaný pro plachetnice tohoto typu) a troubou, konstruovaný pro vaření i při jízdě na vlnách, dále důmyslně řešená lednice a samozřejmě baterie na sladkou i slanou vodu se dvěma dřezy. Kuchyně je vybavená dostatečným množstvým nádobí pro plně obsazenou loď.

Výhodou lodě je také krásně provedený design interiéru v teakovém dřevě, celkově positivní pro jeho snadnou údržbu s praktickymi přihrádkami a skříňkami a důmyslně řešeným úložným prostorem.

V lodi dál naleznete dvě sociální zařízení a koupelny (WC s umyvadlem včetně sprchy s teplou vodou).

Sprcha (tzv.lodní) je také umístěna na zádi lodě pro její okamžité použití.

Tanky na sladkou vodu jsou 4, s celkovým obsahem 600 litrů.

Dále vybavení obsahuje: venkovní gril na plyn, chladnička 160 l, stereorádio FM a CD přehrávač, MP3, lodní knihovna, stolní hry, notebook, elektrické solární panely o výkonu 400 W, palubní zásuvka 220 V, nabíječka 12 V, elektrický naviják kotevního řetězu, nafukovací člun s pevným dnem a přívěsným motorem Mariner 4HP, záchranný ostrůvek pro 10 osob, 10x záchranné vesty, EPIR bóje, satelitní navigace GPS, informační systém Autohelm ST 80 - měření větru, LOG, hloubkoměr, autopilot Autohelm ST 6000 plus, VHF rádio, záložní VHF rádio - mobilní ruční radiostanice, navigační počítač pro elektronické mapy, mobilní telefon GSM, vybavení pro rybaření a šnorchlování, velké skladovací prostory v přídi lodě a v kokpitu pro event. uložení sportovního vybavení.

FOTKY LODĚ A INTERIERU...